Brandweerman/-vrouw worden

Wil je liever aansluiten bij onze operationele staf en brandweerman/-vrouw of officier worden? Dan ben je op de juiste plek!

Behalen van het Federaal Geschiktheidsattest

Om brandweerman/-vrouw of officier te worden, moet je eerst en vooral het Federaal Geschiktheidsattest (FGA) behalen. Dit bestaat uit 3 verschillende proeven: competentietesten, een handvaardigheidstest en lichamelijke geschiktheidsproeven.

Voor alle details over de proeven en inschrijvingen kan je terecht op de website: ikwordbrandweer.be.

Aangezien de Brusselse brandweerschool de proeven niet zelf kan organiseren, aarzel niet om je in te schrijven voor de testen in de zones die je het beste uitkomen. Het FGA is overal in België geldig en dit voor onbepaalde duur, met uitzondering van de lichamelijke geschiktheidsproeven, die om de twee jaar moeten worden vernieuwd.

In Brussel solliciteren

Eens je je FGA op zak hebt, kan je deelnemen aan de verschillende aanwervingsprocedures die in de Belgische hulpverleningszones worden georganiseerd, of je nu voor brandweerman of officier kiest.

Om in Brussel te mogen werken, moet je een tweede selectieprocedure slagen die rechtstreeks door onze diensten wordt georganiseerd.

Opgelet, de volgende sessie vindt plaats in 2019. Daarom vragen wij je om jouw FGA zo snel mogelijk en nog vóór de aanvang van de selectieprocedure te behalen.

Wij wensen jou alvast veel succes met je proeven en hopen je snel te kunnen verwelkomen, meer dan ooit gemotiveerd.

Schrijf je in

Schrijf je in om op de hoogte gehouden te worden van onze volgende oproepen tot kandidaatstellingen


In overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) heeft de DBDMH uw toestemming nodig om uw gegevens te verzamelen en te verwerken.

Als u niet uitdrukkelijk toestemming geeft voor de verwerking van uw persoonlijke gegevens, zoals hieronder aangegeven, kunnen wij uw gegevens niet verwerken en u dus geen toegang geven tot de diensten in verband met deze verwerking.